2000’li yılların başlarında, İtalyan Cappellini markasının katılaştırılmış makrome sandalyesi Knotted Chair ile tanınan Hollandalı tasarımcı Marcel Wanders, 15 yıl önce, 260. yılını kutlayan ünlü Fransız kristal üreticisi Baccarat’ın global tasarımcıları arasına katıldı.

Baccarat koleksiyonlarında aydınlatmalar, şamdanlar, vazolar, içki tadımı ve servisi aksesuarları da dahil olmak üzere farklı objelere imza attı. Marcel Wanders alışılmışın dışına çıkmaktan korkmayan bir stile sahip.

2024’te, 260. yıl dönümünü kutlamak ve zanaatkarlarının işçiliğine saygı göstermek için Baccarat markası, uzun yıllardır yakın bir ilişki içinde olduğu Marcel Wanders ile bir kez daha iş birliği yapıyor. New Antique yıl dönümü koleksiyonunu sunan Baccarat, geleceği cesurca kucaklarken mirasını onurlandırıyor.

Son 15 yıldır Baccarat ve Marcel Wanders arasında çok güçlü bir bağ var. Benzersiz bir teatrallik duygusu, sınırsız yaratıcılık ve Baccarat zanaatkarının çeşitli becerilerinden ilham alan Marcel Wanders, her koleksiyona modern bir şiir esintisi katıyor. Zanaatkarlık ve tasarımın, gelenek ve yeniliğin, geçmiş ve geleceğin birleşimini yansıtan Marcel Wanders’ın her Baccarat için yaratımı hayranlık duyulacak bir parçadan daha fazlasıdır; hayal kurmaya ve gerçekten büyüleyici bir evrene girmeye bir davet gibi…

MERMER BACCARAT HARCOURT KADEHLERİ TÜRKİYE’DE

Bu yeni tasarım Harcourt serisi ile popüler kültür tarafından uyuşturulmuş bir jenerasyona, özellikle de Game Of Thrones veya Queen’s Gambit dizilerine bir selam niteliğinde, aynı zamanda dokularla da oynuyor.  Gösterişli Toskana mermer ustaları Pelletti E Simonetti ile birlikte biri siyah, diğeri beyaz olmak üzere bir heykelsi mermer bardak ikilisi yaratmayı seçti. Baccarat klasiği olan Harcourt yeni serisinde imzası kendine ait stili ile yer aldı. Harcourt kristal kadehlerinin yeni nesil modernizasyonundan sorumlu olan tasarımcı Harcourt kadehine gençleştirici bir görünüm sunuyor. Sınırlı adet üretilen tasarımlar BMS Design Center’da satışa sunuldu.

KRALLARIN VE DÜNYA LİDERLERININ KADEHİ

Tasarımcı Marcel Wanders tarafından yeniden tasarlanan Harcourt kadehler, 1754 yılında XV. Louis döneminde kurulan kristal fabrikasının tarihinde özel bir yere sahiptir. Başarısı, zamansız zarafetinden kaynaklanmaktadır ve bu da ona 2024 yılında 185. yıl dönümünü kutlama hakkını kazandırmıştır . Altıgen tabanı, eğimli sapı ve altı faseti ona özgün bir mimari form kazandırır.

1841’de yaratılan ancak 1920’de üretimi tamamlanan  bu ikonik nesne, anonim bir sanatçı tarafından tasarlanmıştır. Baccarat, kataloğundaki en eski model olarak kabul edilen bu modelden yılda 20.000’den fazla parça üretmektedir.

İmparator III. Napolyon’un sofrasında yer alan ve “Fête Impériale” döneminin simgesi olan bu zamansız kristal tasarım , dünyanın dört bir yanındaki yabancı hükümdarların ve devlet başkanlarının yemeklerini zenginleştirmeye devam ediyor. Vatikan, Élysée Sarayı, Brezilya ve Lübnan başkanlıkları, Kamboçya ve Fas kraliyet aileleri, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’taki Fransız Büyükelçilikleri ile Dolmabahçe Sarayı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

O zamandan bu yana Harcourt kristalinin, orijinal formunun çok ötesine geçerek kadeh, vazo, şamdan aydınlatma, karaf ve son olarak da viski seti olarak üretimine  her yıl sınırlı adetlerde devam ediliyor.  Fransız Baccarat markası Türkiye’de sadece BMS Design Center tarafından temsil ediliyor. Etiler Nispetiye Seheryıldızı sokak’ta bulunan mağazasında tüm koleksiyonları inceleyebilir ve özel üretim talepleri için iletişime geçebilirsiniz.