Armani / Casa Türkiye’de BMS Design Center’da Yerini Aldı

Giorgio Armani, her yıl tasarım lansmanlarının gerçekleştiği Milano’daki Salone del Mobile 2024 fuar döneminde, Echi dal mondo veya “Dünyadan Yankılar” başlıklı yeni Armani/Casa koleksiyonunu markanın tarihi merkezi olan Palazzo Orsini’nin ihtişamlı odalarında sergilemişti. Milano lansmanı sonrasında zanaatkarların üstün işçilik gerçekleştirdiği tasarımlar Türkiye’de sahipleri ile buluşmayı BMS Design Center’da bekliyor. İç ve dış mekanlarda mobilya, aksesuarlar, ev tekstili ile Armani stilini taşımak isteyenler Nispetiye caddesi Seheryıldızı sokakta yer alan mağazayı ziyaret edebilirler.

MİLANO DÜNYADAN YANKILAR LANSMANI

Bu yıl 90.yaşını kutlayan Giorgio Armani yeni Armani / Casa lansmanını tasarım ve moda arasında akan bir diyalog olarak tasarladı. Palazzo Orsini’nin birinci katındaki odaların her biri Giorgio Armani’nin seyahatlerinde en çok ilham aldığı coğrafi bölgelere karşılık geliyor: Avrupa, Japonya, Çin, Arabistan, Fas. Armani / Casa yeni mobilyaları arasında Giorgio Armani Privé koleksiyonunun en ikonik parçalarından bazıları da hayat buluyor. Odadan odaya yapılan bu yolculukta mobilyalar, giysiler ve Giorgio Armani’nin seyahat anılarıyla tek bir anlatı akışında birleşiyor.

Tasarımcının kişisel gustosunu vurgulamak için odalar, tasarımcının özel evinden alınan öğelerle noktalanıyor: Seyahat sırasında toplanan, kesin bir yaşam fikri ve şaşmaz bir zevk taşıyan sevilen koleksiyondaki eserler ve objeler…Tam bir yaratıcı özgürlük alanı olan koleksiyon, malzemelerin, dekorasyon tekniklerinin ve ince işçiliğin sıra dışı kombinasyonlarıyla deneyler sunuyor.

Armani / Casa yeni koleksiyonu hakkında Giorgio Armani; “Yönetmen olmayı çok isterdim ve hayalimi gerçekleştirdim: Stile bakış açım kapsamlı; odalardan odalarda yaşayan insanlara kadar uzanıyor. Salone del Mobile’ın 2024 yılı için hazırladığım koleksiyonda, bana her zaman ilham veren ülkelere “sinematik” yolculuk oldu, son derece kişisel yeniden çalışmaları ateşleyen yerler ve kültürler ile koleksiyon ve sergi hayat buldu. Bu yüzden mobilyaların moda ve elbiseler ile iletişim kurmasını istedim ve bu yüzden sevdiğim her şeyi Via Borgonuovo lokasyonunda sergilendi. Kendimi mümkün olan en özgün ve doğrudan şekilde ifade etmeyi tercih ettim” diye açıklama yapıyor.

Tamamı İtalya’da gerçekleştirilen üretimin sonucu olan teknik ustalık ve Armani/Casa’nın kurucu ve belirleyici ilkesi olan işçilik mobilyaların her detayında göze çarpıyor.

Pleksiglas ayakları, platin lake dalga dokulu üst kısmı ve bir bütün gibi kusursuz bir şekilde uyum sağlayan SOFIA sandalyeleri ile TROCADERO masasının net çizgileri, ışık ve şeffaflık karışımında Avrupa’ya göndermeler yapıyor. RIESLING bar dolabı ise küçük bir hazine sandığı gibi, heykelsi bir şekle sahip ve binlerce ince aplikeyle süslenmiş mücevher benzeri elbiseyi barındırıyor.

Tasarımcının daha önce Kagemusha’dan ilham alan, sergilenen arşivde yer alan ikonik elbisesi ile temsil edilen tarihi bir koleksiyonda özetlediği Samuray zırhının dokularına ve detaylarına gösterilen ilgi sofistike VIRTÙ dolabı ile birleşiyor.

Aynalı salonda ise Çin’deki yolculuk izleri bulunuyor. Mekan altının zarif tonlarıyla tasvir ediliyor: bambu sapları gibi heykelsi ayakları ve pembe renkli gümüş varakla süslenmiş üst kısmıyla VIVACE masası; arka tarafında altın varak süslemeli lake cam üst kısımlı VENUS konsolu; asma raflarıyla VIRGOLA kitaplığı; ve kavisli profiliyle VISO kanepe yer alıyor.

“Arabian Nights” atmosferlerinden ilham alan CLUB bar dolabının mavi deri iç döşemesi ile yeni versiyonu; yumuşak hatlarıyla kabarık, ve üst yüzeyinin tamamı bitki temalı işlemelerle aynı grogren kumaşla kaplanmış.

Armani’nin kendi panter heykelleri, VERVE dekoratif yastıkların üzerinde nakış formunda geri dönüyor. Geometrik desenli kadife döşemeli canaletto ceviz ağacından yapılmış MORFEO yatakta ve özel püskül aplikeli kumaş döşemeli ESAGONO sehpalarda Berberi kültürünün etkilerine rastlamak mümkün. MIRO çok işlevli dolabındaki cilanın yoğun mavi ve yanardöner yansımaları, Giorgio Armani’nin tarihi bir giyim koleksiyonu da ayırdığı Tuareg’in giysilerinden ilham alıyor.

Armani / Casa mobilyaları, modern koltuk takımları, armani logolu yemek setleri ve ev tekstiline dair birçok ürün için www.bms.com.tr adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.